SER Noord-Nederland adviseert SNN over innovatie

De SER Noord-Nederland heeft vandaag advies uitgebracht aan het SNN over het Noord-Nederlandse innovatiebeleid. Innovatie moet leiden tot meer banen, sterke netwerken en een vergroting van de regionale export waardoor de economie ook op langere termijn kan groeien.

De SER Noord-Nederland heeft twintig aanbevelingen gedaan om het Noord-Nederlandse innovatiebeleid te verbeteren. Zo adviseert de raad onder andere om het innovatiebeleid te concentreren op de groepen ondernemers die zelf willen innoveren en stelt de raad een fonds voor om leningen aan het MKB te kunnen verstrekken. Ook het grootbedrijf zou meer bij de Noord-Nederlandse innovatieagenda moeten worden betrokken.

SER Noord-Nederland voorzitter Frans Jaspers: ‘Er gaat innovatiepotentieel verloren doordat ondernemers bijvoorbeeld de financiering van hun plannen niet rond krijgen of niet weten waar ze met vragen terecht kunnen. Noord-Nederland moet daarom snel met een gezamenlijke innovatieagenda komen om deze knelpunten op te lossen.’

Tags (categorieën en branches)innovatieSER Noord-NederlandSNN

Geef een reactie