IBM investeert in Gronings designlab

IBM gaat wereldwijd voor 100 miljoen euro investeren in designlabs. Dat staat vandaag in de Leeuwarder Courant. Ook in Groningen, waar IBM al een servicecenter heeft, komt zo’n zogeheten Interactive Experience Lab.

Het lab moet laten zien wat de computergigant allemaal aan technologische snufjes en IT-oplossingen in huis heeft. Er worden nieuwe producten getoond en klanten kunnen zien hoe ze op een andere manier kunnen gaan werken met behulp van IT-oplossingen. De labs zorgen voor nieuwe banen. Ook in Groningen zullen nieuwe vacatures ontstaan.

In Groningen is al een ruimte waar dergelijke oplossingen en producten worden getoond. Toen IBM wereldwijd dergelijke labs wilde gaan opzetten, stak Groningen de vinger op. Daarom komt de stad nu in een rijtje met wereldsteden als New York, Londen en Shanghai. IBM is blij met de vestiging in Groningen. Op dit moment werken er ongeveer 65 mensen op de vestiging. Het doel van IBM is dat de Groningse afdeling groeit naar 300 tot 400 werknemers.

Geef een reactie