Groningen grijpt net naast titel ‘Innovatiehoofdstad’

De gemeente Groningen is nét geen Innovatiehoofdstad van Europa geworden. Mede-finalist Barcelona ging er in Brussel met de titel vandoor. Groningen was naast Barcelona en Grenoble één van de drie genomineerden die overbleven na selectie van 58 inzendingen en dus serieus kanshebber voor de titel.

Wethouder Joost van Keulen, die bij het congres in Brussel aanwezig was, ziet het niet behalen van de titel niet als een nederlaag. “Uit onze nominatie blijkt grote waardering vanuit Europa voor onze keuze om energie tot één van de belangrijkste speerpunten van ons economisch beleid te maken”, reageert hij. “De bundeling van kennis, onderzoek en ervaring op het gebied van energie in Groningen leidt hier snel tot innovatieve en duurzame oplossingen. De kracht van Groningen is dat inwoners van de stad daarvan direct kunnen profiteren.”

Er hadden zich 58 Europese steden aangemeld voor de verkiezing. Na een selectie bleven er drie finalisten over, waaronder dus Groningen. Groningen had zich kandidaat gesteld als een ‘smart energy city’, omdat de sectoren Energie- en ICT sterk vertegenwoordigd en verankerd zijn in de Groningse economie.

Foto: Flickr/Hakzelf

Geef een reactie