Stern maakt doorstart met Pouw Noord

Stern start de activiteiten van Pouw Noord door. Dit meldt de website Automotive-management. Zowel in Groningen als Assen wordt Stern Kia- en Opel-dealer; voor Mazda wordt een erkend reperateurschap aangevraagd. Ongeveer vijftig van de honderd medewerkers van Pouw Noord gaan mee naar Stern.

Stern-topman Henk van der Kwast bevestigt dit desgevraagd aan Automotive. Pouw Noord, bestaande uit dealerbedrijven Van der Molen in Groningen en Wander in Assen, ging op 24 december vorig jaar failliet.

Voortschrijdend inzicht
De doorstart betekent een terugkeer van Geertjan en Alexia Timmer, die Wander Assen in 2012 aan Pouw verkochten. Zij zullen Stern adviseren bij de opbouw van het bedrijf. Stern-topman Henk van der Kwast laat weten dat er bij de doorstart van het Groningse-deel sprake is van “voortschrijdend inzicht”. Eerder liet hij weten vooral interesse te hebben in Wander Assen. Een volledige fusie van Stern en Pouw is niet langer aan de orde, zoals Automotive begin vorige week al schreef.

Goede partner
Lean Verstoep, algemeen directeur van Kia Motors Nederland, laat in een reactie weten Stern een goede partner te vinden. “Wij werken al naar volle tevredenheid met Stern samen”, aldus Verstoep.

Ook bij Opel Nederland heerst tevredenheid. “We hebben met Stern goede afspraken kunnen maken over de invulling van het gebied conform Opels wensen, eisen en richtlijnen”, vertelt Reinier Welschen, verantwoordelijk voor het dealernetwerk bij de importeur. “Na de forse reorganisatie van Merel in 2012 heeft Havik (de nieuwe naam van de Opel-divisie van Stern, red) met Opel duidelijk de vlucht naar boven genomen. Wij zien deze doorstart dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Curator Hans Silvius is om een reactie gevraagd.

Geef een reactie