Groningse havenbaronnen laten zich door Harm Post meeslepen naar Eurosonic

Een onverwachte combinatie: havenbaronnen uit Noord-Groningen, actief in de havens van Delfzijl en de Eemshaven en omgeving, waren op 15 januari in groten getale aanwezig op Eurosonic/Noorderslag. Dat is het bekendste muziekfestival van Nederland, dat jaarlijks in januari bezoekers uit heel Europa naar cultuurcentrum De Oosterpoort trekt.

Te midden van de jongeren was er daardoor deze avond een groot gezelschap achtenswaardige heren en dames dat de ogen uitkeek. Dat de Noord-Groningers naar Eurosonic waren gekomen was te danken aan Harm Post, directeur van Groningen Seaports. Hij had ervoor gezorgd dat de Nieuwjaarsreceptie van Groningen Seaports in de Oosterpoort werd gehouden. Dat betekende dat honderden ondernemers kennis konden maken met het mooiste dat Groningen op popgebied te bieden heeft.

Volgens Harm Post is cultuur zeer belangrijk voor het vestigingsklimaat in een regio. ‘Daardoor is en blijft Groningen aantrekkelijk als studentenstad. Nieuwe lichtingen studenten zijn later de nieuwe, hoogopgeleide medewerkers van onze bedrijven’, zo betoogde Harm Post. Overigens hing er voor Post wel een schaduw over het evenement. Namelijk het feit dat Aldel kort daarvoor failliet was verklaard.

IMG_3397

De Nieuwjaarsreceptie maakte onderdeel uit van de uitreiking van de European Border Breakers Awards (EBBA Awards), waardoor Harm Post samen op het podium kwam te staan met de wereldberoemde BBC-presentator Jools Holland.

Onder de aanwezigen spotte Entrepreneur Magazine ook de in Noord-Groningen woonachtige kunstenares Marthe Rӧling. Ook horecavrouw Wilma Haket, sinds enige tijd uitbater van brasserie De Scharmerhoeve in Harkstede, genoot van het evenement. Ook vertegenwoordigers van gerenommeerde havenbedrijven als Rederij Wagenborgen en het Duitse Orange Blue Terminal waren aanwezig. Harrie Hoek, hoofd bureau economische zaken van Eemsdelta, gebruikte de receptie om zijn netwerk nog wat uit te breiden.

IMG_3334

Gedeputeerde Yvonne van Mastrigt van Economische Zaken had zeer intensieve weken achter de rug in verband met een reddingspoging voor Aldel, en zij had dan ook wel enige ontspanning via de popmuziek dik verdiend.

En dat gold ook voor de Groningse commissaris van de koning Max van den Berg die intensief bezig is geweest om een goede regeling te krijgen voor de schade in Groningen door de aardbevingen. Ook VVD Kamerlid Betty de Boer vond het een mooie bijeenkomst: cultuur is een belangrijke vestigingsfactor voor de Groningse havens. Voor haar een mooie gelegenheid even bij te praten met andere Groningse politici, zoals wethouder Dig Istha, wethouder Ton Schroor, of burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.

Dat popmuziek ook de rijpere ondernemers en hun partners weet te inspireren en op te zwepen, zou later deze avond blijken. Het werd een drukte van belang op de dansvloer en het zou nog lang onrustig blijven in en rond de Oosterpoort…

IMG_3356

Tags (categorieën en branches)De OosterpoortEemshavenEurosonic

Geef een reactie