‘Economisch herstel binnenstad Groningen is er’

Economisch herstel voor de binnenstad van Groningen is er. Hoewel nog fragiel, maar: het is er. Dat zei voorzitter Bert-Jan Hakvoort  van de Groningen City Club gisteravond tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Groningen City Club, GCC. Deze werd gehouden in Grand Café Groningen aan het Gedempte Zuiderdiep.

De Groningen City Club (GCC) is de organisatie van ondernemers in de binnenstad. Hakvoort zei: ‘Van menig ondernemer heb ik gehoord dat de omzet in de Sinterklaas- en kerstperiode dit jaar behoorlijk is geweest. Dat mocht ook wel na een zeer matig eerste halfjaar 2013. Veel indicatoren staan op lichtgroen voor 2014, economisch herstel is er, hoewel nog fragiel. Meest belangrijk is het herstel van het consumentenvertrouwen. Als dat toeneemt, dan komen de consumentenbestedingen ook op gang’. Wel is de situatie nog steeds zo dat, ondanks de eerste tekenen van herstel,  veel ondernemers scherp aan de wind moeten zeilen om het hoofd boven water te houden, aldus de voorzitter van de Groningen City Club.

Geef een reactie