Asser winkeliers zeggen nee tegen koopzondag

Ruim 70 procent van de middenstanders in het centrum van Assen zit niet te wachten op extra koopzondagen. Bijna een derde van de winkeliers vindt het huidige aantal van zes koopzondagen per jaar prima. Ruim 40 procent wil liever dat het aantal omlaag gaat. De rest, ook bijna een derde, wil best vaker op zondag open.

Dat blijkt uit een enquête van binnenstadsvereniging MKB Assen, waarvan de resultaten maandagavond werden gepresenteerd in De Nieuwe Kolk. Van de 165 leden van de club vulden 117 de vragenlijst in. Volgens MKB Assen zijn het vooral kleine zelfstandige ondernemers en familiebedrijven die liever niet te vaak open zijn op zondag.

Jos Geling van V&D is voorstander van extra koopzondagen. “Winkeliers onderschatten het belang van flexibele openingstijden. Klanten willen winkelen wanneer het hen uitkomt.” Klaas van Dijk van Boots Shoes sluit zich daar bij aan. “Internet is 24 uur per dag beschikbaar. Wij zijn nu dicht op zondag, juist wanneer de consument vrij is.”

Nico Vanderveen van het gelijknamige warenhuis is tegen extra koopzondagen. Volgens de ondernemer hebben koopzondagen alleen zin als veel ondernemers meedoen. “We moeten voorkomen dat we spookzondagen krijgen. De Efteling is ook niet half open. Het werkt alleen als je een breed draagvlak onder de winkeliers hebt.”

Bron: Dagblad van het Noorden

Tags (categorieën en branches)Assenkoopzondagwinkeliers

Geef een reactie