Grote veranderingen bij Kamer van Koophandel

Eric Jansen, directeur KvK Noord en Jacob Emmelkamp, voorzitter, hebben officieel afscheid genomen van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. De Kamer van Koophandel Noord-Nederland houdt vanaf 1 januari op te bestaan en wordt dan een dependance van een landelijke Kamer van Koophandel, als dochter van het ministerie van economische zaken.

Na achttien jaar KvK, waarvan twaalf jaar KvK Friesland en zes jaar KvK Noord, nam Jansen afscheid van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland. Voorafgaand aan de KvK was Jansen bij respectievelijk de provincie Friesland en de NOM werkzaam. Jansen bereikt begin 2014 de leeftijd van 65 jaar en gaat met pensioen.

Emmelkamp werd met de fusie van de drie Noordelijke kamers in 2008 de eerste voorzitter van KvK Noord en is tevens de laatste. Vanaf 1 januari aanstaande bundelen de regionale kamers en Syntens hun krachten in één landelijke Kamer van Koophandel. Hiermee vervallen de regionale besturen. Frans Alting wordt in de nieuwe landelijke KvK vanaf 1 januari aanstaande directeur Regionale Dienstverlening Noord-Nederland.

Geef een reactie