Eemshaven krijgt treinstation

De Eemshaven krijgt een treinstation. Deze wordt gebouwd in het kader van de plannen om de trein in de toekomst aansluiting te geven op de boot naar Borkum.

De provincie Groningen wil de trein van Groningen naar Roodeschool in de toekomst een aantal keren per dag laten doorrijden naar de Eemshaven. Samen met een groot aantal partners in de regio maakt de provincie zich hier sterk voor. Een aantal partners levert ook een financiële bijdrage.

Om de gezamenlijke ambitie te bekrachtigen tekenen de betrokken partijen een samenwerkingsovereenkomst over de spoorlijn tussen Roodeschool en Eemshaven.

In de Eemshaven moet de nieuwe trein aansluiten op de boot naar Borkum. Om de trein door te kunnen laten rijden moet het bestaande spoor worden verlengd en komen er twee nieuwe stations. Het station van Roodeschool wordt verplaatst en er komt een nieuw station Eemshaven.

Geef een reactie