Wijnand Pon uit Garnwerd is nog steeds de rijkste noorderling

Wijnand Pon uit Garnwerd is nog steeds de rijkste noorderling. Dat blijkt uit de nieuwe uitgave van de Quote 500, die vanaf vandaag in de winkel ligt. Pon staat in de lijst van de rijken op de vijfde plaats met een vermogen van 2 miljard euro.

Pon is rijk geworden door het importeren van Volkswagens. Hij nam het bedrijf over van zijn vader. Naast Wijnand Pon staat ook zijn zus Ans Pon met een vermogen van 250 miljoen euro in de lijst op plaats 102.

Naast Pon staan ook Eric en Rob Wagenborg en Egbert Vuursteen van rederij Wagenborg in de lijst. Ook de Drent Bert Ziengs staat nog in de Quote 500, die wordt aangevoerd door Charlene de Carvalho. De dochter van Freddy Heineken heeft een vermogen van 7,2 miljard euro.

 

Tags (categorieën en branches)QuoteQuote 500Wijnand Pon

Geef een reactie