Bijna 260.000 euro subsidie voor onderzoek naar geluid in Assen

Sensor City Assen krijgt ruim 250.000 euro voor onderzoek naar geluid. Het geld komt van het Samenwerkingsverband Noord-Nederland.

Bij het onderzoek naar geluid wordt gebruikgemaakt van het sensornetwerk van Sensor City in Assen. Dit netwerk is een verzameling van meet- en regelpunten dat gegevens verzamelt over doorstroming van het verkeer, luchtkwaliteit en geluid.

De onderzoekers kijken tijdens de studie naar de verbanden tussen geluid en gezondheid, veiligheid en verkeer. Ze richten de aandacht bijvoorbeeld op geluidsoverlast binnenshuis, zodat hier bij toekomstige nieuwbouwprojecten rekening mee kan worden gehouden. Ook onderzoeken ze de inzet van geluid bij beveiliging. Nu wordt vaak gebruikgemaakt van beveiligingscamera’s, maar in donkere situaties zou geluid een uitkomst kunnen bieden.

Binnen het Samenwerkingsverband Noord-Nederland werken de drie Noordelijke provincies samen. Het doel is om de economie in het Noorden te stimuleren.

Geef een reactie