Bedrijf in Roden ontwikkelt nieuwe inhalator

Het bedrijf IMDS ontwikkelt samen met de Rijksuniversiteit Groningen een nieuwe type inhalator. De provincie Drenthe en het Samenwerkingsverband Noord-Nederland steken samen een kleine zes ton in het project.

IMDS is een bedrijf dat nu al medische hulpmiddelen voor andere ondernemingen maakt en wil met de nieuwe inhalator zelf de markt op. Het bijzondere aan het apparaat is dat de medicijnen er in vaste vorm in worden gestopt. Daardoor werken de medicijnen beter en kan de patiënt ook een lagere dosering gebruiken. Tot nu toe is het gebruikelijk om medicatie in een verdampte vorm in de longen op te zuigen.

Directeur Jan de Vries van IMDS verwacht veel van de vinding, waarvan al prototypes bestaan. Hij denkt de nieuwe inhalator in 2015 op de markt te kunnen brengen. Dat kan in eerste instantie zo’n twintig extra banen opleveren bij het bedrijf, waar nu zo’n 75 mensen werkzaam zijn.

NB: de afbeelding van de inhalator is  een willekeurige afbeelding en is niet de inhalator die in dit nieuwsbericht wordt besproken.

Bron: RTV Drenthe
Foto: Flickr/NIAID

Tags (categorieën en branches)IMDSinhalatorRijksuniversiteit Groningen

Geef een reactie