Groene economie groeit flink in Groningen

De groene economie in Noord-Nederland is springlevend. In het Noorden is Groningen koploper in deze sector met 136 bedrijven en organisaties, met samen elfduizend banen en bijna twee miljard euro omzet. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland, uitgevoerd door de organisatie BioBrug.

In opdracht van de Kamer van Koophandel Noord-Nederland heeft BioBrug de omvang van de groene economie in Noord-Nederland in kaart gebracht. De groei van de groene economy, of biobased economy, biedt kansen voor de ontwikkeling van de Noord-Nederlandse economie. Hierbij gaat het om het gebruik van biomassa voor niet-voedselgerelateerde toepassingen in de farmacie, chemie en energie. Dit biedt perspectief voor het ontstaan van innovatieve bedrijvigheid.

Drenthe staat in het Noorden op een tweede plaats met 105 bedrijven en organisaties die bijna vijfduizend banen en een omzet van bijna 850 miljoen euro opleveren. Friesland staat op een derde plek met 51 bedrijven en organisaties waar ruim tienduizend mensen werken en ruim 1,7 miljard euro omzet wordt gedraaid.

Geef een reactie