Aantal Groningse WW’ers fors toegenomen

Uit cijfers van het UWV blijkt dat het aantal Groningers met een WW-uitkering afgelopen jaar fors is toegenomen. Eind juli ontvingen 13.952 Groningers een WW-uitkering. Een jaar eerder waren dat er 10.732: een stijging van maar liefst dertig procent in twaalf maanden.

In vergelijking met juni van dit jaar nam het aantal WW-uitkeringen toe met 4,8 procent. Dit is volgens het UWV grotendeels te wijten aan de zomerperiode, waarin veel contracten in het onderwijs aflopen en activiteiten in de bouw en de industrie op een lager niveau terechtkomen. Een groot deel van de stijging van de WW in juli komt dan ook door de instroom van leraren en van uitzendkrachten die tijdelijk hebben gewerkt in de bouw en in de industrie. Landelijk gezien valt de toename van dertig procent in Groningen nog enigszins mee. Het landelijk gemiddelde ligt op 32,4 procent.

Tags (categorieën en branches)UWVwerkloosheidWW-uitkering

Geef een reactie