Ook wielertalent Laurens ten Dam werd in Groningen geboren

Voor de provincie Groningen belooft deze Tour de France historisch te worden. Want de twee renners die nu drie en vier staan in het algemeen klassement zijn allebei uit deze provincie afkomstig.

Niet alleen Bauke Mollema is een Groninger – hij werd in 1986 geboren in Groningen – maar hetzelfde geldt voor de nummer vier in het algemeen klassement Laurens ten Dam. Ten Dam werd geboren op het Boterdiep in Zuidwolde. Zijn ouders bezaten er een woonboot.

In 1989 verhuisde het gezin naar Heiloo. Ten Dam woont nu in Maastricht. Maar omdat hij de eerste negen jaar van zijn leven in Zuidwolde woonde, mogen we hem best wel een beetje een Groninger noemen. Dat twee mensen geboren in dezelfde provincie zo hoog staan in de Tour de France is een opmerkelijk feitje waar we toch graag even op zouden willen wijzen. Dus ook Laurens Post gaan we in de gaten houden, de komende weken!

(NB: bovenstaande afbeelding is een stockphoto; Bauke Mollema en Laurens ten Dam staan niet op de foto.)

Geef een reactie