Makelaars en Groningen Seaports: meer MKB in Eemsdelta

Makelaars, Groningen Seaports en de lokale overheid hebben de handen ineen geslagen bij een uniek initiatief om meer Midden- en Kleinbedrijf naar Noord-Groningen te halen.

Een achttal makelaars uit de Eemsdelta-regio, Groningen Seaports  en het EZ Bureau Eemsdelta ondertekenden op 7 mei het ‘Eemsdelta Bedrijfs Vastgoed’. Betrokken partijen bevestigen hiermee een samenwerking die erop is gericht om meer Midden- en Kleinbedrijf naar de Eemsdelta-regio te trekken.

De betrokken partijen zijn van mening dat ze via deze samenwerking –  ieder vanuit hun eigen specifieke kennis en contacten –  een meerwaarde kunnen leveren om uiteindelijk meer MKB te interesseren om zich in de Eemsdelta-regio te vestigen.

Gezamenlijke website
Een belangrijke doelstelling van de samenwerking is dat informatie over vestigingsmogelijkheden voor geïnteresseerden centraal beschikbaar is.  Ten behoeve hiervan én de profilering van Eemsdelta Vastgoed, zal een gezamenlijke website worden ontwikkeld. Naast het actuele aanbod van kavels en zakelijke objecten in het Eemsdeltagebied zal er worden ingegaan op specifieke vestigingsvoordelen per bedrijvenpark en ook zal er aanvullende informatie van de aangesloten partners worden getoond. De samenwerking met makelaars stelt Groningen Seaports en het EZ Bureau Eemsdelta in staat om kavels en zakelijke objecten online aan te bieden via Funda. Daarmee is er ook sprake van een landelijk bereik voor het aanbieden van kavels op de diverse  MKB-parken.

Het voornemen is om per 7  mei 2013 te starten.  Per kwartaal volgt een evaluatiemoment. Na een jaar wordt bekeken of het platform effectief genoeg is om deze samenwerking te kunnen voortzetten.

Betrokken partijen
De partijen die betrokken zijn bij de ondertekening van het Eemsdelta BedrijfsVastgoed:

Makelaars:
– De heer S. de Jong, Makelaardij Brandsma De Jong, Delfzijl
– De heer M. Kamp, Nieboer Makelaars, Appingedam
– De heer J. Keurentjes, Bruintjes En Keurentjes Makelaars, Loppersum
– De heer J. Koolhof,  Bos & Koolhof Makelaardij en Assurantiën, Delfzijl
– De heer J. Majoor, Makelaardij Majoor, Uithuizermeeden
– De heer J. Schokker, John Schokker Makelaardij, Hoogkerk
– De heer H.K.S. Slager, Meijer & Drenth Makelaars, Appingedam
– De heer J. Snijder, Makelaardij Snijder Molenhuis, Delfzijl

Overheden:

– Bureau EZ Eemsdelta, vertegenwoordigd door de voorzitter van de Stuurgroep Economie van de bestuurssamenwerking Eemsdelta, mevrouw M. van Beek
– Het Havenschap Delfzijl/Eemshaven, vertegenwoordigd door zijn directeur,  de heer H.D. Post

Geef een reactie