Essent: stadion FC Groningen meest duurzame van Nederland

FC Groningen had gisteren alle reden om te lachen: niet alleen heeft de club de play-offs bereikt, maar minstens zo belangrijk is dat hoofdsponsor Essent (tegenwoordig een dochter van RWE) ambitieuze plannen heeft gepresenteerd op het gebied van duurzaamheid.

Daartoe verlengde Essent de sponsorovereenkomst met vier jaar. Zo moet het Euroborgstadion het meest duurzame van Nederland worden, door het van stroom te voorzien met zonnepanelen. Bovendien kondigde Essent aan binnen een week met een bijzonder aanbod voor particulieren te komen.

Peter Terium, CEO van Essent’s moederbedrijf RWE, bevestigt de goede samenwerking met FC Groningen en licht de verlenging van het contract als volgt toe: “Met onze gedeelde ambitie de club te verduurzamen en tot de groenste club van Nederland te maken, zou het te vroeg zijn om na drie seizoenen onze samenwerking te stoppen. De volgende grote stap is de bouw van het nieuwe trainingscomplex met het Topsportzorgcentrum in Groningen, dat geheel CO2/energieneutraal gerealiseerd gaat worden.”

Terium vervolgt: “FC Groningen is een club met een duurzame ambitie, net als de regio Groningen en net als Essent. De vergroening van Euroborg is in volle gang en gaat steeds verder.”

Volgens hem is de groene Euroborg een voorbeeld voor de rest van Nederland op het gebied van duurzaam beleid. “Binnen nu en een week voegen we daar een zonnig aanbod voor iedereen aan toe”, kondigt Terium alvast een uniek product voor de consument aan.

Geef een reactie