Berend Ziengs wint jonge ondernemersprijs Commercieele Club Groningen

De 30-jarige Berend Ziengs heeft dinsdag 2 april de jonge ondernemersprijs van de Commercieele Club Groningen en de Jonge Commercieele Club (JCC) gewonnen.

Berend Ziengs is er op relatief jonge leeftijd al in geslaagd zijn sporen na te laten in de Groningse detailhandel: hij heeft onlangs een nieuwe zaak aan het A-Kerkhof geopend, De Schoenenfabriek. Maar eerder al was hij betrokken bij de oprichting van twee andere inmiddels goed lopende bedrijven aan het A-Kerkof: Androesja (kleding) en Boss Store (kleding).

De prijs betreft de zogenaamde Paul Dijkstra Award, een onderscheiding voor jonge mensen uit Groningen die met succes actief zijn als ondernemer. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt.

Andere genomineerden waren freelance-journaliste Marije Sietsma, die in haar eentje een uitgeverij is gestart en een succesvol boek uitbracht over kruidnoten; Jarno Duursma, specialist social media en oprichter van de Social Media club Groningen, en Erik Datema, arbeidsmarkt-ondernemer en oprichter van de veelbelovende nieuwe netwerk-site ‘Workforce Holland’.

Volgens de jury maakten Berend Ziengs en Erik Datema van de vier de meeste indruk, maar uiteindelijk kozen ze voor Ziengs als winnaar.

Fotografie: Erik Vos

Geef een reactie