Totaaloplossend, onderscheidend en professioneel

Collin Hamming – Century Autogroep

De autobranche maakt een uitdagende tijd door. Dus ligt er voor marketingmanager Collin Hamming de taak om automobilisten in Drenthe en Groningen te verleiden om naar een van de showrooms en werkplaatsen van Century Autogroep te komen. ‘Wij werken volgens het ‘TOP’-principe: totaaloplossend, onderscheidend en professioneel’, zegt Hamming vanuit zijn kantoor aan de Bornholmstraat.

Wat doet Century Autogroep precies?
‘We zijn een totaaloplosser op het gebied van mobiliteit in Groningen en Drenthe, als je het in één zin moet samenvatten. We zijn officieel merkdealer van SEAT, Audi, Volkswagen en Volkswagen Bedrijfswagens. Daarnaast hebben we nog een bedrijfswagenombouw-, verhuur-, lease-, campers-, en schadetak. Mijn bijna driehonderd collega’s zitten verspreid over dertien vestigingen in Tynaarlo, Roden, Assen, Delfzijl, Winsum en Groningen. Dus we coveren het grootste deel van Groningen en Drenthe.’

Op welke doelgroep richten jullie je?
‘Eigenlijk op iedereen die een rijbewijs heeft. En dan vanaf de eerste auto die ze nodig hebben tot de laatste. Dat is natuurlijk een heel brede doelgroep. We maken daarbij wel onderscheid tussen de particuliere en zakelijke rijder. We hebben voor iedereen een passende mobiliteitsoplossing. Dit kan zowel verhuur, lease als koop zijn. Mensen blijven auto’s kopen en onderhouden. Een deel van de mensen stelt de koop van een auto op dit moment uit en blijven net wat langer in hun oude wagen rijden. We hebben het in de werkplaatsen daardoor drukker. Gelukkig vertegenwoordigen we sterke en populaire merken als Volkswagen, Audi en SEAT, samen goed voor zo’n 25% marktaandeel. We zien in de particuliere markt een verschuiving naar de aanschaf van kleinere modellen. In de zakelijke markt draait het steeds meer om het fiscale  bijtellingspercentage en om meer flexibiliteit. Op die ontwikkelingen springen we in.’

Hoe doen jullie dat?
‘Een goed voorbeeld vind ik onze onlangs geïntroduceerde flexibele lease. In de volksmond ook wel shortlease genoemd. De arbeidsmarkt verandert. Voor bedrijven vraagt dit ook een aanpassing in hun wagenparkbeheer. Wij springen daar op in door speciale flexibele huurcontracten aan te bieden waarin een klant voor een periode van twee tot 24 maanden tegen extra scherpe tarieven en met maximale flexibiliteit een auto kan leasen.’

Hoe bereiken jullie de doelgroep?
‘Omdat onze doelgroep zo divers is, gebruiken we zowel de ‘oude’ als de nieuwe media. Dus we adverteren in huis-aan-huis-bladen, in magazines, op de radio en we versturen mailings. Dat verschilt natuurlijk per doelgroep en boodschap. We zijn intussen ook behoorlijk actief op  sociale media. Hier zoeken we de interactie met onze doelgroepen. En alhoewel veel mensen denken dat je op de social media alleen de jongere doelgroep bereikt, zitten ook relatief veel ouderen op Facebook en Twitter. Dat aantal zal de komende jaren nog groeien. Dus het is niet zo zwart-wit als het op het eerste gezicht lijkt.’

Wat is de grootste uitdaging in je werk?
‘De uitdaging in autoland is om mensen in de showroom en in de werkplaats te krijgen. Bij ons ligt de taak om hen bijvoorbeeld ervan te overtuigen dat een nieuwe auto een goede koop is. Vandaar dat wij continue beschikken over een ruime voorraad met zeer voordelige nieuwe auto’s. Tevens is dat een kwestie van zekerheid bieden. Bij ons krijgt de consument vanaf dit jaar standaard drie jaar garantie bij aankoop van een nieuwe auto. Aan de andere kant rijden mensen langer door in hun eigen wagen. Hier spelen we in de werkplaats op in met onder meer vaste lage onderhoudsprijzen met laagste prijsgarantie. En met een servicedialoog waarbij een speciaal hiervoor opgeleide monteur samen met een klant rond de auto loopt en bekijkt wat er moet gebeuren. De klant beslist dan zelf wat hij op dat moment wil laten vervangen of repareren. En niet onbelangrijk, een bij ons onderhouden auto heeft recht op gratis pechhulp in bijna heel Europa. Wij willen ons met Century Autogroep verdiepen in de klant en de klantverwachting overtreffen en zo groeien als bedrijf. We werken hier volgens het ‘TOP’-principe. Dat wil zeggen: totaaloplossend, onderscheidend en professioneel. Als een klant hier wegrijdt, moet hij het gevoel hebben dat hij top is geholpen waardoor hij de volgende keer weer terugkomt.’

Tekst: Tom Tieman
Fotografie: Jan Buwalda

 

Geef een reactie