Johan Dusseljee ‘beste controller van het Noorden 2013’

Johan Dusseljee, controller bij de Groningse instelling voor jeugd- en opvoedhulp Elker, is de winnaar geworden van de Mensen Voor Cijfers Prijs 2013. Hij is daarmee dé financieel manager van het Noorden van het jaar 2013. Hij won de onderscheiding dinsdagavond 5 maart tijdens een druk bezochte bijeenkomst in de businesscorner van ABN AMRO in de Euroborg in Groningen. Het was de zevende keer dat de onderscheiding werd uitgereikt.

Dusseljee is directeur financiën & bedrijfsvoering bij Elker. Hij won de prijs nadat hij samen met twee andere financieel specialisten tot de finale was doorgedrongen. De andere kandidaten waren Peter Drenth, manager bedrijfsvoering van de Zorggroep Groningen en Peter Seegers, CFO bij Vermeulen Drachten Holding.

De naam van de winnaar van de Mensen voor Cijfers Prijs 2013 werd bekend gemaakt door juryvoorzitter Karel Jan Voogd. Volgens hem waren alle drie de genomineerden uitstekende financieel specialisten. ‘Maar uiteindelijk hebben we gekozen voor Johan Dusseljee vanwege zijn hoge ‘menskant’: hij kijkt veel verder dan de cijfers alleen, en heeft een hele sterke focus op mensen’, aldus Voogd. In een reactie stelde Dusseljee zeer ingenomen te zijn met de prijs, vooral ook voor zijn bedrijf Elker. Op de vraag wat hij zich had voorgenomen te doen als hij winnaar zou worden, antwoordde hij: ‘De kinderen trakteren op shoarma! Dat ga ik snel doen!’

De jury bestond dit jaar uit Karel Jan Voogd (eigenaar van What a Gigh), Ellen Zeeman, (directeur Hofsteenge Zeeman Groep), Jan Sikko Klinker (CFO Central Industry Group en de winnaar van 2012), Dick Smit (ditrecteur S & S Search), Pieter Sijpersma (hoofdredacteur Dagblad van het Noorden) en Shiësta de Jonge-van den Berg (relatiemanager Bedrijven bij ABN AMRO Bank Drenthe).

De Mensen voor Cijfers Prijs is een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan de beste controller van de drie Noordelijke provincies. Het gaat om controllers en financieel managers die pro-actief optreden als financieel adviseur van hun werkgever, die samen met de ondernemer kansen en bedreigingen in kaart brengen en de strategie uitstippelen. Ook wordt bij de beoordeling van de kandidaten nadrukkelijk gekeken naar de Mens achter de Cijfers. Steeds vaker betrekt de ondernemer zijn financiële professional actief bij de beleidsvorming en koersbepaling.

Foto: Jan Buwalda

Geef een reactie