Groningen Airport Eelde ziet passagiersaantallen stijgen

De passagiersaantallen van Groningen Airport Eelde zijn in 2012 fors gestegen. In totaal vlogen 208.660 mensen vanaf de luchthaven. Dat is 40 procent meer dan in 2011, toen 148.850 mensen via Eelde het luchtruim kozen.

De stijging is volgens de luchthaven het gevolg van nieuwe lijndiensten. Het aantal vliegbewegingen van de luchthaven daalde met twaalf procent naar 46.400. De grootste reden is een afname van het lesverkeer.

Eelde verwacht veel van het komende jaar. Vanaf 24 april kunnen de eerste vluchten vanaf de langere start- en landingsbaan worden uitgevoerd. De luchthaven wordt hierdoor interessanter voor reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen, omdat met de langere baan zonder operationele beperkingen vluchten naar verder gelegen bestemmingen in Europa uitgevoerd kunnen worden. Groningen Airport Eelde verwacht de komende jaren meer nieuwe bestemmingen aan het aanbod te kunnen toevoegen.

Geef een reactie